Pågående arbeten

Jag har arbetat som frilansande journalist sedan 2015. Jag skriver för flera av Sveriges ledande media, bl.a. Forsking & Framsteg, Ny Teknik, Sveriges Radio and Historiskan.
Min första bok, Mammutens återkomst, publicerades 2016 (Fri Tanke förlag) och 2017 sändes min serie Hopp! i Sveriges Radio. Just nu skriver jag min nästa bok för Natur & Kultur.

Jag håller ett 20-tal föreläsningar per år kring biologi, bioteknik och vetenskapen i framtiden.

Tidigare arbeten

Under 2014
Nyhetsredaktör på Sveriges Radios vetenskapsredaktion: Jag höll i de dagliga sändningarna av vetenskapsnyheter, valde ut vilka nyheter som var mest interessanta och ledde reportrarnas arbete.

Under 2013
Jag gjorde bl.a. programserien  Tekniksafari för Sveriges Radio. Målsättningen med serien var att presentera ny teknik på ett engagerande och annorlunda sätt. programserien täckte ett brett område, från ”augmented reality” till program riktat till barn om hur man bygger en robot.

Under 2012
Web-redaktör för Sveriges Radios vetenskapssida, sverigesradio.se/vetenskap , och redaktionens övriga sociala media.

Under 2011
Reporter vid Sveriges Radios vetenskapsredaktion. Som reporter arbetade jag med både  nyheter och längre översikter,  i arbetet ingick även att sända våra nyhetsinslag live.

2009-2011
Frilansande vetenskapsjournalist: jag hade uppdrag hos Sveriges ledande tidskrift inom vetenskap, Forskning och framsteg, och vid vetenskapsredaktionen påSveriges ledande dagstidning Dagens Nyheter.

2006-2009
Semestervikarie på Dagens Nyheters vetenskapsredaktion: Dagens Nyheter är Sveriges ledande dagstidning och arbetet där gav mig möjlighet att täcka ett brett spann av ämnen, jag skrev både kortare nyheter och större översikter.

Utbildning

Doktorandstudier i Biologi vid Lund University 2009-2011.
Arbetet som doktorand var stimulerande och gav mig bred insikt i biologi. Mitt forskningsområde var insekternas synintryck och hur dessa påverkade flyghastighet.  Jag hade förmånen att undervisa i ett flertal kurser, bl.a. fysiologi, sinnesbiologi och neurobiologi. Jag hade också förmånen att utveckla och medverka i en Biologishow för barn som drevs av institutionen.

MSci. i Biologi Lund University 2004-2008
Under mina studier läste jag kurser i ett flertal olika biologiska ämnen, allt från fysiologi och genetik till ekologi. Jag läste också kemi, filosofi och astronomi.