Att vara en vetenskapsjournalist, författare och föreläsare innebär att jag kommunicerar med min publik på olika sätt, förutom genom mina böcker.

Som frilansande vetenskapsjournalist skriver jag  för olika  uppdragsgivare.  Jag var under några år på Dagens Nyheters vetenskapsredaktion. Senare har jag skrivit artiklar för bl.a. Vetenskapsrådets ”Curie”, LRF skogsbruk, LRF Lantbruk och Historiskan. Några av mina alster hittar ni under Artiklar.

Jag har också arbetat på  Sveriges Radio  (SR) vetenskapsredaktion. Under de åren sökte jag information i relevanta medier, intervjuade experter och skapade program inom många olika områden. Nu arbetar jag bl.a. med Podden P3  Dystopia. Några av dem finns nämnda under fliken Radioprogram .

Jag föreläser ofta och gärna om biologi och bioteknik. Den kommande revolutionen inom bioteknik och genteknik intresserar mig mycket och jag diskuterar hur jag tror att det kommer att påverka lika mycket som den digitala revolutionen. Jag berättar också inspirerande och underhållande om de fantastiska, skrämmande och konstiga djur som utmanar våra vanliga föreställningar om hur världen fungerar. Läs gärna mer på Föreläsningar .

Att som moderator skapa intressanta seminarier och diskussioner tillsammans med ledande experter inom olika områden är också ett spännande och givande sätt att kommunicera med publik och sprida kunskap. Som moderator lägger jag stor vikt vid att anpassa nivån på intervjun till den publik som är delaktig, liksom att lyfta samtliga involverade i panelsamtal eller dylikt.