Jag är vetenskapsjournalist, författare, moderator och föreläsare med fokus på biologi och bioteknik. Min första bok, Mammutens återkomst, kom ut i september 2016. I mars nästkommande år, 2020, kommer min andra bok: Människan i provröret. Jämte detta är jag även programledare för podden P3 Dystopia för Sveriges Radio, P3.  Mer om vad jag gör nu hittar du under fliken Senaste nytt.

Tidigare har jag arbetat för bland annat vetenskapsradion på Sveriges Radio, där jag till exempel gjorde programmet Tekniksafari. Under våren 2017 sändes min radioserie Hopp! i Sveriges Radio P1. Jag har även suttit i vetenskapsredaktionen på tidningen Dagens Nyheter.

Under flera år försökte jag få humlor att flyga i tunnlar och övertyga maneter att titta på film. Det gjorde mig både djupt fascinerad av biologi och övertygad om att jag borde berätta för andra om forskning snarare än att göra den själv.

Jag älskar att berätta om både spännande djur och om hur den pågående revolutionen inom bioteknik och genteknik kommer att förändra världen lika mycket som den digitala revolutionen.

Fotograf: Erik Ardelius